Az adatközpont átalakítása
Kategóriák
Ajánlatkérés

Egyedi szerver ajánlatkéréshez keresse fel mérnök kollégáinkat!

06-70/317-8420

info(kukac)szerverdiszkont.hu

Microsoft Azure

Office 365

Windows 10 Enterprise E3 CSP

Szakértelem

Egyedi szerver ajánlatok szakértője

Választék

Legnagyobb hazai szerver választék

Garancia

3-5 év gyártói garancia

Ingyenes szállítás

Ingyenes kiszállítás 100.000 Ft felett

Minősítéseink

Hírlevél


Feliratkozás!

Az adatközpont átalakítása

Változóban van az informatika szerepe. Az új technológiák át fogják formálni életünket. Meg fog változni például az üzleti működés módja. Ehhez pedig össze kell hangolni egymással az informatikát és az üzleti folyamatokat. A fenti követelmények teljesítésének ideális módja, ha a teljes IT-infrastruktúrát átformáljuk és dinamikussá tesszük. Az infrastruktúrán belül pedig az adatközpont a legkritikusabb pont. Az adatközpont sikeres átalakítása, a megfelelő fejlesztési útvonal kiválasztása és az optimalizálás leghatásosabb elemeinek azonosítása elengedhetetlen minden olyan vállalat számára, amely szeretné megőrizni versenyképességét. Mivel nincs két egyforma vállalati IT-infrastruktúra, az adatközpont átalakítását is hozzá kell igazítani az adott céges környezethez. A gyakori problémaforrások az alábbi területekhez tartoznak: adatbiztonság, virtualizáció, energiahatékonyság és az ERP-környezetek optimalizálása. Fel kell mérni, hogy mi lenne az adatközpont átalakításának leghatásosabb módszere. Meg lehet változtatni például az adatközpont felépítését és belső üzemeltetését, széles körben be lehet vezetni a virtualizációs és automatizációs technikákat, vagy fontolóra lehet venni az erőforrásbeszerzés új módszereinek bevezetését.

Virtualizáció
Az adatközpontok sok problémával küzdenek, amelyek nagy része a szerverek virtualizálásával orvosolható. Az adatközpontok gyakori problémái közé tartozik a túlzott energiafogyasztás, a túl alacsony szolgáltatási szint, a magas működési költség, az elégtelen teljesítmény és az átláthatóság hiánya. E gondok mindegyikére egyszerű megoldást kínál a szervervirtualizáció. A PRIMERGY szerverek és az ETERNUS tárolórendszerek mindegyikét különféle virtualizációs és felhő-környezetekre optimalizálja a Fujitsu. A fejlesztés során felhasználják a legújabb technológiákat, speciális jellemzőket alakítanak ki és megfelelnek az iparági szabványoknak.
A ServerView Resource Coordinator és ServerView Resource Orchestrator alkalmazásokkal a fizikai és a virtuális környezetet is felügyelik. Mindkét Fujitsu alkalmazás támogatja a privát felhőt. Egyes termék és megoldások segítenek összekapcsolni az adatközpontban működő privát felhőt a nyilvános felhőmegoldásokkal.
Összefoglalva tehát: optimális megoldást nyújtanak az egyedi igényekre. E szolgáltatások megrendelhetők szerverekhez, kliensekhez, adatközpontokhoz, tárolókhoz, hálózatokhoz, adatbiztonsághoz, Oracle és SAP környezetekhez, de akár annak meghatározására is, milyen típusú felhő felelne meg a jelenlegi szükségletek és a jövőbeni igények támogatására.

Adatbiztonság
Az adat a vállalatok számára az egyik legfőbb érték. Az adatközpontok komplexitása viszont megnövelte az adatvesztést kockázatát és ezen keresztül az adatbiztonság költségét. A Fujitsu ETERNUS CS jelentősen egyszerűsíti az adatbiztonságot a heterogén IT-környezetben: konszolidálja a mentési rendszereket és csökkenti az adattárolás összköltségét. A vállalatok üzletileg kritikus adatainak tömege exponenciális mértékben nő. Ezért az adatvesztés is elfogadhatatan, az adatok helyreállításának pedig gyorsabban le kell zajlania, mint eddig. Az adatközpontok erősödő komplexitása megnövelte az adatbiztonság kockázatát és az adatok védelmének költségét. A Fujitsu ETERNUS CS High End számottevően egyszerűsíti az adatok védelmét a heterogén IT-környezetben. Nagy mértékben konszolidálja a mentési rendszereket, és az archiválási feladatokat is ugyanarra célgépre integrálja. Adatbiztonsági célgép lévén a piacon egyedülálló módon, központilag felügyeli a mainframe, a UNIX és az x86-os rendszerplatformok adatmentési és helyreállítási folyamatait. A szalagra és a lemezre mentést is egy felügyeleti megoldáson belül egyesíti, és megvalósítja a részletezett, önálló információs életciklus-kezelést. Az ETERNUS CS bevált rendszer, nagyságrendekkel egyszerűsíti a működéssel járó kihívásokat, és egy megoldással valósítja meg a katasztrófatűrést. Összefoglalva tehát: az ETERNUS CS minimumra szorítja a kockázatokat, fokozza a működés hatékonyságát, és kiváló beruházásmegtérülést garantál.

Energiatakarékosság és környezetvédelem
A zöld IT megvalósítása számos projektben kiemelt cél. Ezért fejleszt a Fujitsu piacvezető enerigahatékonyságú IT-termékeket és nyújt professzionális szolgáltatásaokat az IT-létesítmények megtervezésének, kiépítésének és optimalizálásának támogatására. A hűtési infrastruktúra vagy a légáramlás hatékonyságának optimalizálásával például jelentős energiamegtakarítást lehet elérni. A Fujitsu az energiahatékony IT-termékek fejlesztése mellett olyan professzionális szolgáltatásokat is kidolgozott, amelyekre támaszkodva az adatközpontok tulajdonosai és üzemeltetői hatékonyabban tudják megtervezni, kialakítani és optimalizálni létesítményeiket, és akár az „energiahatékony adatközpontoknak” járó hivatalos tanúsítást is megszerezhetik.